Министър Кралев в Троян: Стартира изграждането на ролбана за биатлон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети няколко спортни обекта на територията на община Троян, за да се запознае лично със състоянието на инфраструктурата.

Обиколката започна от стрелбището за биатлон, където беше посрещнат от олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, Иван Миховски и спортни деятели. Спортният министър пое ангажимент да се разгледа проекта и да се избере най-добрият вариант за изграждане на ролбана за биатлон – включително съвместно финансиране от Министерството и Общината.
Изграждането на ролбана за биатлон в Троян ще доведе до развитие на спорта не само на регионално, но и на национално ниво, категоричен бе Красен Кралев. Екатерина Дафовска заяви, че Троян има традиции в биатлона и сегашната база е най-подходящото място в страната за такава инвестиция.
Представителите на спортната общественост и министърът на спорта приветстваха целите, заложени в програмата на Иван Миховски – обновяване на спортните съоръжения и изграждане на нова спортна зала в Троян са част от тях.
Министър Кралев посети и баскетболен мач между юношеските отбори на „Чавдар“ Троян и ЦСКА, където поздрави и двата тима.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button