Отлична игра на младите троянски баскетболисти

Днес, 12.10(събота), стартира първенството при подрастващи в западна елитна група.
Срещите се проведоха в спортна зала „Чавдар“ в Троян. Възпитаниците на Лъчезар Диков от местния баскетболен отбор бяха домакини на ЦСКА София в две възрасти –  14г. и 16г.   И в двете срещи троянци загубиха срещите си въпреки много добрата игра. Четиринадесетгодишните загубиха с 50 : 54 от столичани.  В първите три третини баскетболистите на ЦСКА  водеха  с разлика от 10 точки. Обрат в играта се получи последната част , когато троянци водеха 15:6. Така те стопиха разликата от 10 точки и само малко не им достигна за да победят.

Шестнадесетгодишните  започнаха много добре мача и първата третина завърши 19:15 за тях, но последваха силни атаки от страна на червените и полувремето завърши само с една точка разлика в полза на гостите 34:35.  Баскетболистите на ЦСКА продължиха да водят и останалите части( в третата с 18:19) и 10:19. Така мачът завърши 62:73 за софиянци.

По време на срещата  на шестнадесетгодишните народният представител Иван Миховски доведе Министъра на младежта и спорта Красен Кралев.  Те станаха свидетели  на страхотната игра на троянци, които тогава водеха с 15:6.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button