Срещи с бизнеса

Няколко фирми с общо няколкостотин работници посети днес кметът на община Троян Донка Михайлова (кандидат за кмет и на предстоящите местни избори) заедно с кандидатите за общински съветници Владимир Хаджийски, Владислав Петков и Любомир Дренски. Обсъдени бяха проблемите за развитие на инфраструктурата, подкрепата на местния бизнес от страна на местната власт, възможностите за осигуряване на нови работни места. Дискутирана беше възможността бизнесът да подкрепи общинската болница и да работи заедно с общината за привличане на млади лекари в нея. Михайлова зададе въпроси за заплащането на положения труд и особено за социалните придобивки на работниците. Двете троянски фирми „Викис хидравликс“ и „Елеганс мебел“ са добре познати както като производители, стабилно присъстващи на местния и на националния пазар, така и като коректни работодатели.

Във „Викис хидравликс беше обсъден модел за по-ефективна работа в сферата на професионалното ориентиране и професионалната подготовка на учениците, завършващи професионални училища и паралелки в града.

В двете срещи в Черни Осъм участва и кандидатът за кмет на селото Християна Димитрова. Тя говори за заложената в платформата подмяна на уличното осветление с ново, осигуряващо по-добра осветеност. Обсъдени бяха решените инфраструктурни проблеми (по-нататъшната реконструкция на водопровода в квартал Миленча) и взаимодействието с местната власт. Донка Михайлова пое ангажимент през следващия мандат да продължи решаването на проблемите с инфраструктурата на селото. Обща за всички срещи беше констатацията, че фирмите се развиват устойчиво и имат ясни перспективи занапред.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Платена публикация по договор
КП „БСП за България

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button