Вечер посветена на 1 ноември – деня на народните будители

В навечерието на Деня на будителите – 1 ноември, Община Троян, Център за личностно развитие и училищата на територията на общината, организират вечер, посветена на будителите под надслов „Будители незабравими“.

Тържеството ще се проведе на 31 ноември от 15.30 часа в Информационно-културен център – Троян. 

Децата от вокалните студия „Звездица“ и „Щурчета“ при Център за личностно развитие ще ни поздравят с изпълнения на възрожденски песни. 

Ще имаме възможността да се насладим и на изложба с рисунки на деца, претворили в картините си  будителите. 

Членове на литературен клуб „Орфей“ към НЧ „Наука -1870“ и ученици от НУПИ „проф. Венко Колев“, ще представят рецитал като поднесат своите интерпретации с откъси от своите произведения на тема „Будители незабравими“. 

Всички гости и участници ще получат дипляни, подготвени от Общината, които представят някои от незабравимите будители на Троян – Минко Иванов Марковски, Петър Табаков, Власи Илиев, Цвятко Златев, Константин х. Калчев, Димитър Гимиджийски, Иван Хаджийски, проф. Найден Чакъров, Ганко Цанов и др. 

Каним всички желаещи да присъстват на празника и да отдадем на просветителите, книжовниците и революционерите, изградили и съхранили духовните ценности и националното самосъзнание на българите.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button