Алманах „Гласът на душата“ в КДК – Ловеч

Алманах „Гласът на душата“ представиха младите творци от литературен клуб „Орфей“ с ръководител Лина Борджиева при НЧ“Наука – 1870„, Троян  в КДК – Ловеч на 14 ноември, 2019 г.

„Алманахът съдържа в себе си множество поетични и белетристични произведения, впечатления правят също и философските есета, свързани с най-характерните общочовешки теми – любовта, живота, самотата, щастието, приятелството, дългът, достойнството, мисленето, времето, света и пр. Артистично присъства и жанрът на писмото. Всичките текстове са създадени през изтеклите три години, откакто съществува клубът, който е част от Дружеството на троянските писатели към читалището. Голяма част от произведенията са отличени в различни регионални, национални и международни конкурси. Страниците на изданието са изпъстрени с илюстрации, създадени от децата писатели.

Картината на корицата е дело на художничката Росица Георгиева, за чиято живопис е характерно използването на свежи и ярки цветове, умелото съчетание на които носи усещане за светлина, любов и вдъхновение. Алманах „Гласът на душата“ е издаден с горещата морална подкрепа на читалищното ръководство, както и с финансовата помощ на Община Троян.

Спонсори са Община Троян, НЧ“Наука _1870″, д-р Валентина Александрова – народен представител, г-н Николай Тодоров, г-жа Кристина Ангелска, на които бяха връчени благодарствени адреси и книги от ръководителя на творческата формация „Орфей”. Редакторската и коректорската работа са плод на безвъзмездното усилие на учителите Галя Лалева и Павлина Капралякова.“

Многобройната публика от млади почитатели и местни творци в Клуба на дейците на културата, Ловеч, бе пленена от поетично – музикалния спектакъл и романтичните авторски импровизации на китара от Михаел Георгиев.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button