Кой ще е новият председател на Общински съвет Троян?

Красимир Батолов сменя Радослав Чолаков - Роко в групата на ГЕРБ

На основание чл. 23, ал. 4, т. 2 във вр. чл. 23, ал. 5, изр. второ от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 53, ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 53, ал. 3, изр. второ и ал. 5 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Троян, неговите комисии и взаимодействието му с абщинската администрация Свикваме заседание на абщинения съвет на 19 ноември (вторник) 2019 г. от 13.30 часа в Салона на Община Троян при следния
ПРОЕКТ ЗА ДНЕВЕН РЕД:

1. Избор на комисия за избор на председател на Общински съвет – Троян;

2. Избор на председател на Общински съвет – Троян.

Поканата е подписана от 10-те общински съветници от БСП. Положени са и техните подписи.

Кой ще е новият председател на Общински съвет Троян?
Инж. Владимир Хаджийски
Кой ще е новият председател на Общински съвет Троян?
Николай Тодоров, председател на Общински съвет Троян 2015-2019г

Засега имаме информация, че кандидатите ще са трима. Николай Тодоров от Местна коалиция“Глас Народен“, инж.Владимир Хаджийски(БСП) и стария председател от мандат 2015-2019, инж.Петко Пенков.

Нека припомним, че на учредителната сесия кандидатите бяха 4-ма. Младен Мондешки от ДПС беше четвъртият кандидат.  За него и Николай Тодоров гласуваха техните съпартийци. За  Хаджийски бяха гласували  – 10, и за инж.Пенков – 11 гласа.

Кой ще е новият председател на Общински съвет Троян?
Инж. Петко Пенков – председател на Общински съвет, мандат 2015 – 2019

Дали ще очакваме изненади? Напълно възможно.  Утре,  19-ти ноември, от 13:30 часа очаквайте включване  на живо от залата на Общината, през страницата на сайта ‘Троянът всичко за Балкана“

Също така  утре се очаква да се закълне нов общински съветник на мястото на подалия оставка Радослав Чолаков – Роко. Причините , които е изтъкнал пред свои близки са,  че няма да може да се справи с две дини под мишница- бизнес и общински съветник.  На негово място ще влезе в групата на ГЕРБ   Красимир Батолов. Той е собственик на механа „Горски кът“ в Орешак.

Радослав Чолаков – Роко

 

Красимир Батолов

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button