Министър Маринов в Ловеч

Министър Младен Маринов: Ловеч е пример за добро взаимодействие между институциите

Министър Маринов  заяви днес при откриването на реновираната сграда на най-голямо на територията на областта районно управление. Партньорството между институциите води само до по-добри резултати и е изцяло в полза на обществото-допълни още министър Маринов.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., като стойността му е в размер на 722 396.51 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 699 596.51лв.

Той пожела на колегите здраве, по-малко инциденти, сила и кураж при носене на службата в полза на обществото.

С празничен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Любомир Казашки бе открита сградата на РУ Ловеч. Лентата прерязаха министър Младен Маринов и кметът на община Ловеч.

На официалната церемония по откриване на реновираната сграда на РУ Ловеч присъстваха също главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, областния управител на Ловеч Ваня Събчева, ръководителите на окръжна и районна прокуратура, както и представители на общинската администрация и от Троян

От момента на създаването си през 60-те години на миналия век сградата на РУ Ловеч не е ремонтирана или реновирана в такъв мащаб. Резултатът от изпълнението е нова обща визия, намалени енергийни разходи, по-добри условия, както за служителите, така и за жителите и гостите на населеното място. Подменени са дограмите, топлоизолирани са външните стени и покривите , подобрена е мобилността на хората с увреждания, подобрена е и пожарната безопасност на сградата и е изградена мълниезащитна инсталация.
Министър Маринов каза, че  в  сградата работят ежедневно повече от 120 човека, които обслужват около 50 хиляди жители от две общини – Ловеч и Летница, разпределени в два града и 37 села. Освен служители на РУ Ловеч тук се помещават и структури на Окръжен следствен отдел, ДАТО и сектор БОП Плевен, Ловеч.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button