12-годишната Мира Попова запали коледните светлини-видео

Донка Михайлова обяви традиционната коледна кампания на Община Троян „Подари на непознат“

Дядо Коледа пристигна в Троян за запалването на коледните светлини на централния троянски площад през  през предпоследния  ден на ноември. Децата много се надяваха, че ще има сняг и Елфите ще доведат Дядо Коледа. Но Той и неговата прекрасна Снежанка пристигнаха от Лапланадия с личния автомобил на белобрадия старец, който бе много красиво украсен и отрупан с много чували с подаръци.
Преди обаче малчуганите да получат лакомства и подаръците Младежкия духов оркестър и мажоретки и прекрасните танцьорки на СУ”Св.Климент Охридски” с прекрасните си изпълнения на любими коледни песни зарадваха множеството троянски деца и техните придружители.
Дойде и най-вълнуващият момент – запалването на Коледните светлини. Но преди това Кметът на Троян Донка Михайлова обяви и четвъртата поред традиционна коледна кампания на Община Троян „Подари на непознат“. „Много вярваме, че тези светлини ще донесат във всеки троянски дом повече радост, повече очакване за коледа и повече настроение“
Ангелогласният славей 12-годишната Мира Попова от Студия „Гласове” при НЧ”Наука-1870” в града, която спечели Гран ПРИ в Италия преди месец, и г-жа Михайлова след обратното броене от 10 до 1 осветиха троянския площад.
Радостта бе голяма и след това, когато красивата заря освети небето над Троян.
Снежанка и Дядо Коледа бяха посрещнати от малки и големи с голяма радост. В един момент се получи хаос от неконтролируемата емоция на всички присъстващи, които тази година бяха рекордно повече.
Дядо Коледа поясни на всички, че е дошъл първо в Троян, но съжалява, че няма сняг. Но спомена потривайки брадата си, че го е поръчал и до няколко ден децата ще се радват на бялото съкровище. Снежанка пък поръча този, който не е написал писмо до нейния шеф, да го стори. Има време до до 25-ти декември.

Един час двамата ВИП гости се снимаха пред красивата елха. И колкото и да им се обаждаха от други градове, че закъсняват, те изчакаха всички да си оставят фотоспомен с тях.
На изпроводяк имаше още троянци на площада, които ги изпратиха с усмивка и най-добри пожелания.

За празничното настроение в деня на запалване на светлините, на площада бяха разположени и две шатри – на „Хлебопроизводство и сладкарство“ и на троянски ученици от СУ „Васил Левски“, паралелка „Организация на хотелиерството“, с вкусни ястия, от които всеки  можеше да си закупи.

Месокомбинат“Родопа „също имаше свой щанд.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Петък, 29 ноември 2019 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button