Община Троян и Донка Михайлова с проекта за Здравословното хранене на децата на финал в IPA

Седем проекта от България са сред финалистите на престижните награди Innovation In Politics Awards 2019

Кметът на община Троян Донка Михайлова  и троянски  проект е сред финалистите на големия европейски конкурс за международните награди Innovation in Politics Awards 2019 (IPA). Гала-церемонията по повод най-престижните награди за иновации в политиката ще се проведе на 4.12.2019 в сърцето на политически Берлин – Spreebogen, където домакини на събитието ще бъдат Федералното канцлерство и лично канцлерът на Германия.

Тази година българските финалисти са седем – един наистина впечатляващ резултат! Припомняме, че международното жури се състои от 1067 граждани от цяла Европа, а до финала стигат 80 проекта.

Троянският проект е добре познат на жителите на общината – това е създаването на собствена овощна градина и оранжерия за отглеждане на зеленчуци, за да могат децата в яслите и детските градини да получават по-здравословна храна.

Освен троянския проект останалите са:

 

Георги Кабзималскикойто печели пети мандат като кмет на община Рила. Той е и финалист на наградите „Иновации в политиката“ с проекта „Достъпен туризъм за всички“.

Проектът пребори тежката конкуренция на IPA с иновативната услуга асистент-екскурзоводи за хора с увреждания, която е успешно внедрена единствено и само в Община Рила.

 

Калин Каменов също е финалист в наградите „Иновации в политиката“. След успеха си на местните избори в България той ще бъде кмет на община Враца за втори мандат.

Йордан Йорданов,кметът на община Добрич, бе избран за втори мандатв града си и е отново финалист на международните награди също за втора година. Журито на „Иновации в политиката“ даде своя глас на финал да отиде съвместния проект на община Добрич и социалното предприятие на фондация „Св. Николай Чудотворец“ – „Чудната градина: социален проект за повече възможности“.

Ивелина Атанасова е другият финалист на наградите „Иновации в политиката“ 2019 с проекта на фондация „Дигиталните деца“ – DigitalKidZ® STE(А)M Клуб . Проектът е финалист в цели две категории – Цивилизация и Просперитет.

Това е образователна програма, разработена от екипа на фондацията, и базирана изцяло върху игрови принципи на деца между 7 и 12 години. DigitalKidZ има за цел да повиши мотивацията за учене при децата, да насърчи комуникационните умения, работа в екип и работа в чуждоезикова среда.

Община Троян и Донка Михайлова с проекта за Здравословното хранене на децата - финалис в IPAМинистърът на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев, също попада сред финалистите с проекта „Иновативните училища: подобряване на качеството на образованието“.Тази находчива инициатива на МОН служи като модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците могат да подобрят своите образователни резултати, да засилят критичното мислене и креативност чрез иновативни образователни процеси.

по информация на „КЛАСА“

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button