Проблемът на улица“Минко Радковски“ е отстранен

приключиха дейностите по строителни обекти и текущи ремонти в населените места на общината

Проблемът на улица"Минко Радковски" е отстранен
Инж.Райковски по време на пресконференцията на 13.11.2019г.

С инж.Райковски от Общината отново се чухме  във връзка с получилата се авария   по все още недовършената улица „Минко Радковски“ в Троян. В момента все още работят по запълването на получилите се дупки следствие  дъжда. Засега няма проблеми, каза началник отдела по строителството.

Да припомним,че сутринта получихме сигнал от разтревожени граждани, че се получават огромни дупки по пътното платно. Това довежда до пропадане на гумите на автомобилите. Троянци сами започнаха да запълват дупките. След това и служители на строителна фирма започнаха   запълването с баластра.

Все още ремонтните дейности по тази  улица не са завършили, допълни още Райковски. Има да  се полага асфалт и други  довършителни дейности. Обектът  все още не е приет  от комисия.

На въпросс  ни дали ще има санкции за изпълнителя , отговорът бе категоричен , че няма да има.  Той още не го  е издал,  ние не сме го приели, завърши инж.Райковски.

На месечната пресконференция  бе съобщено, че приключиха дейностите по строителни обекти и текущи ремонти в населените места на общината

В края на строителния сезон, Община Троян отчита някои от важните обекти и проекти, които са реализирани към месец ноември. 

Приключи реконструкция на канализацията по ул. „Хан Аспарух“, която се изпълни на два етапа. Изпълнител на 1 етап – 327 метра, на стойност 147 712 лева, е фирма „Прима инженеринг“ ООД. Предстоят довършителни работи по 2 етап – 184 метра от фирма „Парсек груп“ ЕООД. Стойността на договора е 59 212 лева.

Реконструирано е парковото осветление пред комплекс „Рила“, като вложената инвестиция е в размер на 21 758 лева. По ул. „Хан Аспарух“ също беше изпълнена реконструкция на уличното осветление в размер на 20 458 лева. Изпълнител и на двата обекта е фирма „Мирчев Електрик“ ЕООД.

Започна изпълнението на подетап 2 „Изграждане на ограждаща дига на клетки 1 и 2 на Депо за неопасни отпадъци“. Договорът с фирма „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, на стойност 530 338 лева, е изпълнен в размер на 250 000 лева, колкото е годишната задача заложена в бюджета за 2019 год.

Приключи реализацията на един важен за общината обект, започнал 2018 год., реконструкция на кръстовището при АИР в кръгово. Изпълнител е фирма „Пътстрой – Ловеч“ ЕООД. Стойността на обекта е  738 243 лева.

Приключиха дейностите по извършване на текущия ремонт в населените места на общината. Ремонтите се изпълниха от фирмите „Пътприбор“ ООД гр. София и „Виагруп“ ЕООД гр. Плевен. Положена е нова асфалтова настилка 32 143 м2 , бетонова настилка 282 м2, като вложените средства са в размер на 952 хил. лева.

Дейностите по текущите ремонти на общинската пътна мрежа са изпълнени. Изпълнители на дейностите са фирмите „Пътприбор“ООД, гр. София и „Виастрой“ АД, гр. Ловеч. Изкърпени и преасфалтирани са  22 478 м2 асфалтови настилки, почистени са 2 439 м2 банкети. За изпълнените дейности са разплатени 445 882 лева. Фирмата изпълни локални ремонти на 7 съоръжения, попадащи в трасета на общински пътища, като вложените средства са в размер на 30 000 лева. Изпълнени са неотложни текущи ремонти на общински пътища, както следва: oбщински път с. Добродан – с. Врабево; oбщински път за  м. Миленча и м. Стругът, с. Ч. Осъм; oбщински път в с. Орешак.; oбщински път в с. Калейца. Във връзка с подготовката за експлоатация при зимни условия са изпълнени ремонти на участъци от общински пътища в с. Ломец, с. Гумощник, с. Б. Осъм – с. Чифлик. Изпълнен е текущ ремонт на общински пътища в мах. Цоневска, Дрянското; с. Терзийско; с. Белиш.

До момента в града е изградена нова тротоарна настилка 1 950 м2 . Изпълнител по договора е фирма „Мирчев Електрик“ ЕООД гр. Троян. Ремонтите са изпълнени по ул. „Генерал Карцов“ – участъка от старата полиция до механа „Старата къща“ ; цялата ул. „Стара планина“ и част от ул. „Васил Левски“.

Текущият ремонт в града се изпълнява от фирма „Микра КМ“ ЕООД гр. Ботевград по договор от 2018 год. През 2019 год. до момента положената нова настилка е 16 561 м2 . По-големите участъци, които са преасфалтирани са на ул. „Стара планина“, ул. „Генерал Карцов“, ул. „Васил Левски“ и цялата ул. „Дойранска епопея“. Положена е настилка от минералбетон 1 110 м2 – разширен е паркинга при Поликлиниката и бетонова настилка на улица в кв. Попишка, Вълкошиновото. Разплатени са средства в размер на 425 974 лева.

 

Свързани статии

Back to top button
Close