Стогодишната баба Пена от Троян черпи с кекс за юбилея си

Продължаваме с  рубриката в която отразяваме 100 годишните юбилеи на троянци.

Днес, родената в  Шипково Пена Ангелова Стаева от Троян, навършва 100 години. Тя е поредният столетник, който посреща с усмивка вековния си юбилей.

Стогодишната баба Пена от Троян черпи с кекс
Баба Пенка и зам.-кмет на Община Троян Розалина
Русенова

За нейния празник  пристигнаха част от родата й. Специално пристигна внучката й Теодора от САЩ. Щастливата Пена Стаева получи цветя от Нова Зеландия(от сина й) .  Работливата троянка се радва на 4 внуци и 5 правнуци, въпреки загубата на най-свидното – дете и съпруга си. Но това не я сломява, а продължава  да се бори. За нея е удоволствие да готви за най-близките си. На къра не е ходила от миналата година червендалестата троянка, но  пък е шастлива

Тя е обгрижена с много любов от зет й Петър, внука – Петко и правнука Петър – Александър и вечно усмихнатата й снаха, учителката от СУ“Климент Охридски“ Румяна Дудева.

Днес тя бе посетена от зам.кмета на Община Троян Розалина Русенова, която и поднесе цветя и поздравителен адрес. Също така и връчи пликче с еднократна помощ в размер  от една минимална заплата послучай 100-годишнината й. Да припомним, че преди години Общински съвет Троян гласува  решение да се дава такава помощ на навършилите век троянци.

Баба Пенка почерпи със собственоръчно направен кекс г-жа Русинова, който бе  направен с много любов.

Да е честита и дълголетна Пенка Стаева.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button