Успешна изява на троянец в Национален младежки семинар

На 1 ноември 2019 г. в град Карлово бе проведен Национален младежки семинар на тема: „Дарителството – традиции и съвременни практики”.

Успещна изява на троянец в Национален младежки семинарВ него взеха участие четирима студенти от Историческия факултет на ВЕликотърнояския университет: третокурсниците Александър Александров, Кристиян Младеновски и Доника Пенкова и първокурсникът Христо Костов. Те представиха свои разработки по теми, свързани с дарителството през различни исторически епохи.
Семинарът бе част от Националната програма за честване на 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев. Събитието се организира от Министерство на културата, община Карлово, Софийски университет, Великотърновски университет и Исторически музей – Карлово. Научни ръководители на семинара бяха проф. д-р Пламен Митев от СУ „Св. Климент Охридски“ и проф. д-р Христо Глушков от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
В рамките на младежкия научен форум студентите имаха възможност да посетят някои от забележителностите на град Карлово – църквата „Св. Николай”, Националния музей „Васил Левски” и къщата-музей на Райно Попович.
Високата оценка, която нашите студенти получиха от страна на организаторите на събитието, са поредно доказателство за качеството на предлаганото обучение и традицията на Историческия факултет да подготвя бъдещи успешни специалисти.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button