Важно! Кога няма да има вода в белишката махала „Селището“

След като в неделя водата бе спряна изненадващо за всички жители на махала“селището“ на троянското село Белиш, бе наложен режим. Той бе изработен след  предварителен анализ колко е дебита на водата и колко разход има на това съкровище.

Сегашният кмет Тодор  Радевски съобщи за „Троян експрес“, че водоподаването ще бъде спряно утре (четвъртък, 21.11).  В кранчетата ще потече отново вода в събота, след обяд в 16:00 часа.

От  понеделник, 26.11, сутринта  отново няма да има два дни вода..

Радевски уточни, че засега това е режим, който подлежи на промяна в зависимост от това какво количество вода се събира в резервоара на махалата.

Също така сподели, че и махала  Маргатина ще минава на режим. Там положението е същото.

В троянската махала „Длъжковското“ проблемът продължава да се задълбочава.  Там основната причина е, че  ВиК съораженията са оставени  като разграден двор. Всеки спира  или пуска кранчето. Няма контрол, има може би и течове, както и неправомерно връзване към резервоара.

Тази вечер трябваше да бъде пусната водата там, но се оказва, че някой отново е развил крана и е източил водата, споделя кметската наместничка Маргарита Цвяткова.  Тя самата е доста притеснена от този факт, и мисли варианти за отстраняване на тези прблеми.

Ако не завали тия дни  и водата се харчи неправомерно  и Троян може да пресъхне.  В общините Ловеч и Плевен има въведен режим.

Ето и режима за с.Белиш

21.11-18:00 часа – спиране на водата

23 11- 16:00 часа  – пускане

За махала „Длъжковската“

Два дни няма да има вода, един ще има.

Засега графикът може да претърпи промени в зависимост от климатичните условия и колко вода има събрана в резервоара.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button