14-годишен – дебютант при мъжете на БК „Чавдар“ Троян

"Чавдар" ще зимува на върха

Вчера се игра поредната среща от от А група по баскетбол. Чавдар Троян се наложи с 97:75  на „Рилски спортист 2“  без няколко основни играчи,  и с контузия на Денис Петков.  Дамян Стоянов започна да играе за „Славия“. В троянския отбор дойде един от младите баскетболисти на Спортни таланти – Томислав Минков. През миналия сезон той също игра в А група, но с екипа на Атлетик София, но от началото на този бе само в юношеската селекция на Васил Христов.

Мачът бе оспорван и много груб.  „Рилски спортист“ със сила се опитваха  вземат топки. В борбите бяха груби. Денис Петков усука лакят, което стана причина да излезе от играта.

В резервите бяха и юношите на троянски баскетболен отбор. Лъчезар Диков пусна в игра дебютанта, 14-годишния Тервел Бажанов. Той е брат на един от основните играчи в отбора в миналия сезон, Леонид, който завърши средното си образование и сега учи в Германия.

Тервел още с влизането си на терена подсказа, че е талант.  Роденият през 2005-а година троянец  записа 5 минути на сметката си в срещата с Рилски спортист-2. Успя да вземе и една борба и да опита да вкара кош.

Тервел бе забелязан още през лятото, когато бе повикан да играе в националния отбор по баскетбол момчета, родени 2005 година.Той  участва  в   подготовката за първите си официални мачове с  отбора на България. Младият баскетболист  играе при момчетата до 14  и 16 години. Ученик в СУ „Св. Климент Охридски“, много трудолюбив и упорит.

 

Back to top button
Close