Криминална хроника от изминалия уикенд

Задържаха крадени дърва, шофьор без книжка и незаконен пистолет

На 27 декември в с.Български извор служители на РУ Тетевен са спрели за проверка лек автомобил «Роувър», управляван от 27-годишен мъж от селото. В превозното средство полицаите са открили 1 пространствен кубически метър дърва за огрев, без поставена на тях контролна горска марка и непридружени с превозен билет. Установено е и че водачът на автомобила не притежава свидетелство за управление на МПС. Съставен му е акт по ЗДВП и акт по ЗГ, а превозното средство е иззето.
Работата по случая продължава.

В РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 26-годишен мъж от с.Дерманци по подозрение, че вечерта на 27 декември е участвал в сбиване с 55-годишен свой съселянин, в резултат на което по-възрастния мъж е откаран за лечение в плевенска болница, с травма на главата. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Луковит.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от града, който на 28 декември при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка при която служителите на реда са открили в колата пистолет без сериен номер с патрон в цевта и патрон в пълнителя. Мъжът не притежава разрушително за държане и съхранение на оръжие и боеприпаси. По случая е образувано досъдебно производство.

Related Articles

Back to top button