Криминални новини от област Ловеч

Задържаха неправоспособен шофьор и нерегистриран лек автомобил

На 22.12.2019 година около 11.20 часа на път 301 между селата Йоглав и Умаревци, 35-годишна жена при управление на лек автомобил Дайхатсу и извършване на маневра завиване в обратна посока от дясната част на платното не е пропуснала движещия се от лявата и страна лек автомобил Фолксваген Пасат, управляван от 28-годишен мъж. В резултат на инцидента леко е ранена водачката на „Дайхатсу“, а 25-годишна жена, която е пътувала във Фолксваген-а е настанена за наблюдение в болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на 35- годишната шофьорка е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 23 декември около 01.15 часа в град Луковит, 34-годишен, неправоспособен водач от града при управление на лек автомобил  Опел се е блъснал в паркиран Фолксваген. При проверка полицаите са установили, че водачът е управлявал МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на Моторно превозно средство без свидетелство за правоуправление.  По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство след като на 22 декември около 16.00 часа на първокласен път I-4 в района на Боаза, полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил „Тойота“ управляван от 51-годишна жена от София и е установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред в двумесечен срок от датата закупуването му. Това е наложило служебно да бъде прекратена регистрацията му на основание чл. 143, ал. 15 от ЗДВП – престъпление по чл. 345, ал.2 от НК. 

Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Related Articles

Back to top button