Малките футболисти на „Чавдар“ Троян с небивал успех в Бургас

Максим Минков е "Най-добър нападател" на турнира

Дeцaтa  родени 2008 година  от  футбoлeн клуб „Чавдар” Троян спечелиха Вицешампионската титла на турнирa „Футбoлни звeзди нa Бългaрия 2019“ в Бургac. Възпитaницитe нa футбoлиcта от отбора  мъжете, Владислав Трифонов на троянския клуб,  триумфирaхa c Купата за второто място и сребърните мeдaли в Бургас на стадиона ”Арена Каменица ”.

Малките футболисти на "Чавдар" Троян с неивал успех в Бургас
Максим Минков

Млaдото дарование Максим Минков бe oпрeдeлeн зa нaй-дoбър нападател нa турнирa.
Те играха много добре с ясна мисъл за победа и отлично премислени акции. Бориха се мъжки за всяка топка и показаха, че в Троян има много добра школа по футбол. Изпълняваха указанията на треньорите.
Емоционално също издържаха на натоварването. Пример може да дадем  за дузпите след редовното време на полуфиналния мач със домакините от Звездичка. Видеото е накрая на статията.
Тогава резултатът бе 2:2. При 7-метровия наказателен удар бургазлии изтърваха петата дузпа. Топката се удари в гредата.  Веселин Борисов от „Чавдар” хладнокръвно излъга вратаря и гол. Така с 5:4 за момчетата от набор  2008-ма се приготвиха за големия финал с варненския отбор „Шампион”.
„За съжаление изтървахме няколко голови положения на мача за 1-2-ро място и варненци ни наказаха. Те поведоха, ние изравнихме. Но  за наш лош късмет съперниците ни от  „Шампион“ излъгаха защитата  ни  в последните минути и  вкараха шампионския гол”, разказва Димитър Колев (президент на Футболния Клуб).
Така троянчетата се окичиха със сребърните медали. Максим Минков бе удостоен със статуетката за „Най-добър нападател”.
Но нека разкажем как се стигна до този голям успех на нашите футболисти.
Те бяха в една група с ОФК „Варна“, „Верея” Стара Загора и „Звезденбург” от Бургас. След като загубиха с 2:4 от бургазлии, победиха отборът на Стара Загора с 4:3.  С разгромителните 12:0 троянци направиха показно как се играе футбол на ОФК „Варна”’
И така станаха втори в групата с 2 победи и 1 загуба, но с много отлични показатели. Баланса при головата разлика бе много добра.
По правилник за полуфинал трябва да има четири отбора, но групите са 3. Победителите от всяка предварителна група преминава на по-горно стъпало. Четвъртият отбор трябва да е най-добрият втори. По този начин „Чавдар” Троян изигра след това и най-добрия си мач и  загубиха. Но това е  успех  и то  най-голям  за троянци. Те показаха как балканджии могат да играят футбол.
За този успех допринесе и голямата агитка на Феновете пристигнала специално  от Троян за този турнир в Бургас още в петък. Те подкрепяха и стимулираха момчетата от набор 2008. „Из публиката се чуваха страхотни отзиви за нас“, споделиха треньорите  Владислав Трифонов и Димитър  Колев.
„Много сме благодарни на всички спонсори – Калинел, Октопод инвест холдинг, „Копа хидросистем”, Строителна фирма „АС Гарант” и г-н Младен Мондешки, които ни повярваха и  благодарение на тях участвахме в това спортно състезание. То бе една проверка на нашите педагогически методи и уменията на възпитаниците ни”, завършиха в един глас тренерите.

Крайното класиране при родените 2008г.

1.Шампион Варна
2.Чавдар Троян
3.Звездичка 2009
4.Звезденбург 2008
5.Олимпик Варна
6.Черноморец Бс
Верея Стара Загора
ФК Севлиево
Рилци Добрич
Нефтохимик
Ботев Враца
ОФК Варна

Индивидуални награди:

Най-добър вратар:Евгени Кашин Шампион Варна

Най-добър Защитник: Димитър Кючуков Звезденбург 2008

Най-добър халф: Краси Киряков Звездичка 2009

Най-добър нападател: Максим Минков Чавдар Троян

Най-полезен играч:
Калоян Кисьов Олимпик Варна

Честито на всички и от нас.

Back to top button
Close