Адриана Михайлова номинирана в WhATA Awards

Троянката Адриана Михайлова заедно с екип са номинирани в WhATA Awards

Троянката Адриана Михайлова (дъщеря и достоен последовател на кмета на Община Троян Донка Михайлова) заедно с екип са номинирани в WhATA Awards в раздел „Личности“ с проекта „Визия за развитие на София“, поръчан от Столична Община.

Това са годишни награди за успехите на българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA – платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване, което започна днес (27.12) и приключва на 31 януари. На 17.02.2020 г. вече ще знаем дали нашите фаворити са спечелили.

Кои са категориите?

Архитектурно събитие на годината

Най-интересните изложби, лекции, срещи, случки

Архитектурна тенденция на годината

Какво се повтаря упорито и ще повлияе и през следващите години

Архитектурен конкурс на годината

Конкурсите, които не са просто поредните обществени поръчки

Сграда на годината

Тихите сгради, които обикновено остават незабелязани

Градски бъг на годината

Лошите поправими и непоправими неща в града

Нормалност на годината

Малките добри изключения, които се надяваме да станат норма

Книга на годината

Любопитните архитектурни книги, издадени тук или глобално достъпни

Личност на годината

Неархитектите с архитектурен принос

Визия за София е инициатива на Столична община за създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на София и крайградските територии.

Проектът има амбицията да опише града, в който искаме да живеем и да подобри начина на градско планиране, като още в началото на процесите на взимане на решения включи всички хора и организации, които участват в създаването на общото бъдеще на София: общински власти, неправителствени организации, инвеститори, изследователи, експерти и граждани.

Задачи на Визията са: анализ на моментното състояние на София; създаване на механизми за устойчиво взаимодействие между заинтересованите страни; идентифициране на споделени цели. Визия за София ще послужи за основа на всички бъдещи стратегии за развитие на града до 2050.

Работата по Визията включва събиране, обобщаване, създаване, дискутиране и анализ на информацията по всички теми, свързани с бъдещето на София. Процесът се координира от мултидисциплинарния екип „Визия“, който работи за постигането на максимално включване и информиран диалог между участниците. Екипът подпомага всички заинтересовани страни да споделят информация, да генерират идеи и да предприемат реални действия за решението на различни проблеми. Той събира, обобщава и представя знанията за реалното състояние на града, както и предложенията за развитието на София.

Процесът по създаването на „Визия за София“ се координира с други инициативи, актуални към този момент и имащи отношение към бъдещото развитие на Столична община: „Град за хората“, „План за устойчива градска мобилност“, „Зелена София“, „Прединвестиционно проучване на „ВиК инфраструктурата“ и др.

Подготвителната работа по проекта започна през декември 2016 г., а работата по същество – през септември 2017 г. След решение на Столичния общински съвет за удължаване на срока за съставяне на Визията, финалният вариант на документа е представен през септември 2019 г.

Коя е Адриана Михайлова

Тя е голямата дъщеря на Донка Михайлова, първата жена кмет на Троян. През лятото се омъжи за дългогодишния си приятел, който също работи в сферата на управлението на проекти. Ади (така я знаят всички) е основател на специализираната агенция „Imp-Act“, която се занимава с градски комуникации.

Млада троянка свърза бъдещето си с бъдещето на България
Сем. Михайлови- по време на сватбата на Ади

Как се гласува?

Необходимо е да кликнете върху този линк – https://whata.org/awards/vote/ .

След това трябва да потърсите „Личност на годината“. Последната категория е най-долу.

Млада троянка свърза бъдещето си с бъдещето на България

 

Маркирате – Екипът на„Визия за София“.Млада троянка свърза бъдещето си с бъдещето на България

 

 

Натискате бутона – Изпрати

Ако сте гласували правилно ще излезе надпис – „Благодарим Ви, че гласувахте“.

 

 

 

 

Related Articles

Back to top button