Община Троян спечели сертификат за иновативен проект

Троянският  проект е сред финалистите на Innovation in Politics Awards 2019

В залата на бившите заводи “Форд” в Берлин днес се събраха  осемдесетте политици измежду  които и кмета на Община Троян Донка Михайлова, които 1000 граждани на Европа определиха като смели, иновативни и креативни.  Всички те  получиха специални сертификати от Кметът на Берлин Майкъл Мюлер.  Той ги  е поздравил  и пожелал всички европейски политици да тръгнат по този път, споделя Михайлова в социалната мрежа Фейсбук.  Домакини на събитието са били Федералното канцлерство и лично канцлерът на Германия.  Полученият Сертификат за финалист в категория “Качество на живот” е защото   троянски  проект е сред финалистите на големия европейски конкурс за международните награди Innovation in Politics Awards 2019 (IPA). Този проект е добре познат на жителите на общината – това е създаването на собствена овощна градина и оранжерия за отглеждане на зеленчуци, за да могат децата в яслите и детските градини да получават по-здравословна храна.

Градоначалничката на Троян и придружаващата  я Цветелина Калчева – секретар на Община Троян са имали срещи с кметове от Полша и Ирландия и  са обменили опит в грижите за старите хора.

„Моята награда е вдъхновението, което получих от кметове от Полша и Ирландия в грижите за възрастните хора.“, завършва емоционалният си пост единствения червен кмет в област Ловеч и единствената жена -кмет за 150 години на Троян.

Сред наградените  са били Георги Кабзималски, Калин Каменов, Йордан Йорданов (кметове на Общините Рила, Враца и Добрич) и Министърът на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев.

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close