Тенденция

Общинското ръководство на Троян в подкрепа на младежки идеи

УС на Общинския младежки съвет и кмета на Община Троян си стиснаха ръце

„Началник  на полицията е жена,  главната съдийка  – също. Явно ние жените сме   родени да ръководим Троян“.  С тия думи започна  първата и  вълнуваща среща между Кмета на Община Троян Донка Михайлова  и председателя на Общински съвет инж.Петко Пенков   с членовете на Управителен съвет  на Общинския младежки  съвет – Теодора Моева, Мария Ковачева, Мануела Стоева, Преслава Пенкова и Пламена Димитрова. Срещата премина в дух на взаимно приятелство. Петте момичета   споделиха  нови идеи за по-добри младежки политики, какво мислят да предприемат. Необходимостта от подобрения в съвместната работа с училищата, оперативната координация и комуникация с институциите.

Общинското ръководство на Троян в подкрепа на младежки идеи
Членовете на УС на ОМС по време на срещата с Донка Михйалова – кмет на Общината и инж. Петко Пенков – председател на Общински съвет Троян

Градоначалничката от своя страна също разясни, че тази година ще се наблегне именно на връзката с  младежите.  Даде идея за помещение, където ученици да се събират, четат и подготвят за училище.  Бяха обсъдени и други организционни въпроси. Момичетатат получиха   съвети как да стабилизират организационно съвета.

„Аз много искам да работите, защото виждам, че имате сили и ние ще Ви помагаме!“, обещаха  Донка Михайлова и Петко Пенков,  пожелавайки  на младите троянки  успех в начинанието си, светли празници.

Нека припомним,че Общинския младежки съвет бе сформиран преди няколко дни. На 12.12.2019г. в Информационно-културен център, гр.Троян се учреди Общински младежки съвет благодарение на екип на „Екомисия 21 век“, Община Троян и ентусиазирани младежи на три от големите училища в града ни – СУ „Васил Левски“, СУ „Св. Климент Охридски“ и НУПИ „Проф. Венко Колев“. Причината за тази среща бе огромното желание на младите хора да участват активно в живота и управлението на града, в който живеят.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button