Последните криминални новини за 2019-та

Пожар с материални щети в Угърчин, катастрофи, неправоспособен водач и няколко кражби в Троян, Тетевен и Дойренци

Регистрация на моторни превозни средства в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Ловеч на 31 декември ще се извършва до 12:00 час поради годишна инвентаризация. 

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и се разследват причините за пожар възникнал в нощта на 28 срещу 29 декември в с.Кирчево, в първи етаж от къща ползван за пенсионерски клуб. Нанесени са материални щети.

В седмицата от 23 до 29 декември ловешките пътни полицаи са установили 32 нарушения свързани с неправилно паркиране и престой на МПС по улиците в града и са съставили 4 акта и 26 глоби с фиш.

На 30 декември около 19.00ч. в РУ Тетевен е получен сигнал от ФСМП в града, че при тях за лечение с наранявания от пътен инцидент е постъпил 22-годишен мъж от с.Градежница. В хода на проведени издирвателни мероприятия полицейски екип е установил, че пострадалия мъж е неправоспособен и при инцидента е управлявал лек автомобил Фолксваген /без регистрационни табели/, който е открит катастрофирал в циментов стълб извън пътното платно.  В превозното средство е пътувала и 23-годишна жена от с.Галата, която не е пострадала. По случая е образувано досъдебно производство.

 На 30 декември около 11.30ч. в землището на град  Угърчин  в близост до Киркова махала, 57-годишен мъж от с.Градежница при управление на «Ауди 80» е загубил контрол върху управлението на МПС и се е ударил в насрещно движещ се автомобил «Мазда 6», управляван от 37-годишен мъж от Ловеч.

При инцидента е пострадал водачът на Ауди-то,  както пътници на 29, 39 и 50 години, които са пътували в същия автомобил и са откарани в болница с различни наранявания. Водачът и двама пътници от «Мазда»-та са прегледани в болница и освободени. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Полицията в Ловеч разследва кражба на метална каса, газов пистолет и два златни накити  извършена в нощта на 29 срещу 30 декември от частен дом в с.Горан. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В  същото районно управление е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че за времето от м.ноември до 30 декември 2019 год. от необитаема къща в с.Дойренци са отенти лаптоп, усилвател и  мебели. Работата по случая продължава.

 

Троянските полицаи са задържали за срок от 24 часа  39-годишен, криминално проявен жител на града, който на 24 декември около 00.15ч. на ул. «Васил Левски» чрез употреба на сила е отнел мобилен телефон от 56-годишен троянчанин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Related Articles

Back to top button