Ограничено е движението за МПС-та над 12 тона през Троянския проход

Предупреждение за снегонавявания и силен вятър в област Ловеч

Днес над страната ще има предимно значителна облачност. В планините и в северните райони на страната ще има снеговалежи. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

За 8 области на Северна България е обявен жълт код за опасно време, а там се очаква снежна покривка между 10 и 20 см. Прогнозират се снегонавявания и силен вятър.

Предупреждението е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.

Над планините ще има значителна облачност и снеговалежи, които ще са най-съществени в Стара планина. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Условия за виелици ще има по планинските проходи. Максималните температури на височина 1200 м ще са около -5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -10 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Очакват се валежи, които по северното крайбрежие ще преминават в сняг. Вятърът ще е умерен до силен от северозизток. Максималните температури ще са между 2 и 6 градуса, температурата на морската вода е около 12 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

От 12 ч. днес се ограничава движението за МПС над 12 т през „Троянски“ проход поради влошени метеорологични условия, съощавата в сайта  на  АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“

източник: Синоптик.бг и API

Свързани статии

Back to top button