Троянци определиха Владимир Илиев – Спортист на годината

По време на тържествена церемония Ана-Мария Манушева бе обявена за спортист №1 в категорията от 15-18 години

Тази вечер в салона на НЧ „Наука – 1870 г.“ – Троян по време на тържествена церемония бяха обявени  изявените троянски спортисти.  За пръв път  троянци се почувстваха специални благодарение на стилната церемония, в която бяха представяни спортистите. Между номинациите, зрителите в салона и интернет пространството (благодарение на живото предаване) се насладиха на класическа  и попмузика, изпълнена от даровити троянски ученици, демонстрация по карате, изнесена от КК „Атнес“,  красивите танци на момичетата от танцово студио „Бордо“ и фитнесклуб „Канго“.

Прекрасните водещи Тереза Георгиева и Станислава Вачева със стилните си черни рокли се допълваха в представянето на талантливите ни спортисти и придадоха тази тържественост, която бе  така необходима за Троян.

Община Троян тази година се бе погрижила за всички – спортисти и техните родители, да бъдат специални.

Троянските състезатели бяха наградени в няколко  категории – Спортист на годината за мъже и жени,  за юноши и девойки от 15 до 18 г. и  за деца до 14 г.

При отборните спортове, победителите бяха  излъчени в категориите „Отбор на годината в индивидуалните спортове“ до 18 и над 18 години, „Отбор на годината в колективните спортове“ също до 18 и над 18 години, както и в категория „Училищен отбор на годината“. Също така  и  „Треньор на годината“ от спортен клуб и от училищен отбор. Бяха отличени и в   следните категории: „Млад футболист на годината“, Млад баскетболист на годината“, „Млад волейболист на годината“, „Заслужил спортен деятел/спортист“.

Наградите бяха връчени от кмета на Община Троян – Донка Михайлова, зам.-кмета – Розалина Русинова, инж. Петко Пенков –  председател на ОБ съвет Троян, Герман Гачевски – УС на БК“Чавдар“ и волейболен деятел.

Владимир Илиев стана „Спортист на годината“  при жени и мъже над 18 години. Наградата бе връчена на родителите на биатлониста, който в момента не е в България. Ана-Мария Манушева грабна титлата в по-малката категория до 18 години, а до 14 – Ивайло Ковачев от „Амбарица“ .

Отбор на годината стана воденият от Десислава Цонева отбор на кадетките по джудо и самбо, а училищен отбор – на СУ „Васил Левски“ 5-7 клас с треньор Николай Скубарев.

„Млад футболист на годината“  – Максим Минков – ФК „Чавдар“ – Троян

„Млад баскетболист на годината“ – Йордан Кънчев – БК „Чавдар“ – Троян

„Млад волейболист на годината“ – Васил Найденов – ВК „Троян-Волей“

В колективните спортове баскетболистите на „Чавдар“ – Троян 14 години бяха наградени от Герман Гачевски.

„ЗАСЛУЖИЛ СПОРТЕН ДЕЯТЕЛ/СПОРТИСТ“ – – з.м.с. Минчо Петков Петков – многократен шампион на България по самбо и джудо; Световен вицешампион по самбо за 1987 г. – Милано, Италия; Европейски вицешампион по самбо за 1986 г. – Ленинград, СССР; Бронзови медали от Световните първенства по самбо за 1988 г. – Монреал, Канада и за 1993 г. – Омск, Русия; Основател на СК по джудо и самбо и първи негов председател.

Треньор на годината стана Цветан Цочев КБС“Аякс“, треньор на училищен отбор – Николай Скубарев – старши учител по физическо възпитание и спорт в СУ „Васил Левски“ – Троян.

Церемонията завърши с коктейл. Публика, родители и спортисти си тръгнаха с усмивка и по-развълнувани от  начина, по който премина награждаването. Съвсем мъничко не достигна да се сравним с церемонията на БНТ.

Поздравления за екипа, сътворил това досега неправено събитие в Троян. Надяваме се догодина  да е още по-пищно и завладяващо.

Related Articles

Back to top button