Троянци се срещнаха с Ники Илиев и Башар Рахал

Стефан Данаилов изигра последната си роля в "Завръщане"

На 9-ти декември Ники Илиев (сценарист, режисьор и продуцент) и Башар Рахал се срещнаха с троянските киномани непосредствено преди вечерната прожекция на филма от 20:00 часа. Троянци живо се интересуваха как, къде е сниман филма? Снимките на филма „Завръщане на  на продуцентите Башар Рахал, Ники Илиев и Богомил Грозев от филмовото студио „Силвър лайт пикчърс“ продължават повече от месец. В началото на лято 2019, като в по-голямата си част се състояха в Пловдив, разказаха пред троянци сценаристът и режисьорът Ники Илиев и Бахар Рашал.  Над 500 статисти, полицаи и спортисти се включиха в заснемането на тридневен маратон в три дисциплини – колоездене, бягане и гребане. Някои от най-емблематичните за Пловдив места, като Стария град, Капана и Гребната база, са естествен декор на филма в този велик град, където „всяко място е кадър“. Екипът на филма беше подкрепен от хората в цял Пловдив, които отваряха домовете, ресторантчетата, магазините и офисите си, за да се включат с каквато помощ могат и да станат част от кинопродукцията.

На въпросът  дали е  имало ли е комични ситуации  сладкодумните продуценти  разказваха през смях  за такива  случаи по време на снимките.

Стефан Данаилов е със специална роля в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“, разказа Башар Рахал.  Всички от екипа са мислили,че го затрудняват. Но според думите на близките му  той е бил щастлив.  Защото всъщност това е  бил последния филм, в който участва Ламбо. На 4.12 той почина.

Действието на филма се развива през паметното футболно лято преди 25 години -94-та. Трима приятели (Бойко, Орлин и Сашо) се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс (Ники Илиев) трябва да убеди брадовчед си Бранимир (Башар Рахал) да не загърбва завета на дядо им (Стефан Данаилов), като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда. Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.

Героите на филма се завръщат към спомените за детските мечти, първата любов, семейните ценности и истинското приятелство, за да открият, че независимо от промените и разстоянието на времето, някои неща остават завинаги същите.

От името на Община Троян и НЧ“Наука-1870″  Калин Димитров подари Алманаха на сдружението на троянските писатели. След това те разгледаха киносалона.

Последваха снимки и автографи с любимите артисти.

Свързани статии

Back to top button
Close