Трудна победа след продължение

Чавдар Троян записа труден успех като домакин на ЦСКА в мач от мъжката А група при препълнената  зала „ЧАВДАР“ в балканскяи град.

След продължение троянци се наложиха с резултат 105:100. Така след последния си мач от първия етап Чавдар има 8 победи и 2 загуби – колкото и първия Шумен, на който отстъпва в разликата от директните двубои. ЦСКА пък е в края на класирането с актив 2-8. С този мач приключи и календарната 2019 година за двата отбора.

Гостите поведоха в началото на срещата и останаха напред през цялата първа част. В началото на втората троянци обърнаха и последваха много оспорвани минути до почивката. В крайна сметка и когато тя дойде ЦСКА водеше с 51:48. След редица смени на водачеството и изравнявания през третата част се стигна до логично равенство при 71:71. Драматична последна десетка доведе до ново равенство в края на редовното време – 94:94 и мачът влезе в продължение. Чавдар започна с бързи пет точки в добавеното време и взе водачеството, като остана напред до края и взе победата.

За победителите Станислав Славейков записа 24 точки и 15 борби, 18 точки плюс 10 асистенции добави Тодор Колев (5/7 от тройката), а с 20 точки и 13 борби от пейката се включи Райко Дундалов. Тимът беше без контузения Денис Петков, но в игра се завърна Георги Дамянов.

Публиката  бе основен стимулант за играта на троянци.  Чавдар Троян ще призимува на второ място след Шумен.  Единствено по-добрата точкова разлика на шуменци е пречка баскетболиситите ни да бъдат временни лидери.

БГ Баскет

Back to top button
Close