Ученици от НУПИ Троян с поредните отличия

Националният дарителски фонд „13 века България“ връчи наградите на победителите в Националния младежки конкурс „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“ на 20 ноември 2019  във фоайе към зала 6 на Националния дворец на културата.

Наградени от НУПИ – Троян са: 

1. място – Николай Йонков (12 клас) 

2. място – Сияна Цековска (10 клас) 

3. място – Надежда Раева (12 клас) 

Поощрителни награди: 

Биляна Цветкова (12 клас) и Виктория Тодорова (9 клас) 

 

Ученици от 8 училища по изкуства и култура към Министерството на културата са победителите в Националния младежки конкурс „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“. Наградите бяха връчени от съветника на министъра на културата доц. д-р Венцислав Велев на церемония в НДК днес.

Отличия получиха ученици от Професионалната гимназия за приложни изкуства – Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ – Троян,

Смолян, Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“  – Трявна, Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов – Казанлък, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен, Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив, Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ – София и Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София.

Конкурсът „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“ се организира от Националния дарителски фонд „13 века България“ съвместно с УНИЦЕФ – България по повод 30-годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН. Основната идея е младите таланти да изразят в своите творби съпричастността си към съдбата на децата с увреждания и желанието си чрез изкуството да помогнат за тяхната интеграция и осигуряването на равни възможности за по-добро бъдеще на всички. Всяко учебно заведение избра по 5 рисунки, създадени в рамките на конкурса, които НДФ „13 века България“ да награди.

Всяко учебно заведение избра по 5 рисунки, създадени в рамките на конкурса, които НДФ „13 века България“ да награди.

Изложбата „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“, която включва отличените в конкурса 36 дигитални рисунки, е под патронажа на Министъра на културата. Авторите ще получат грамоти с парични награди и книги от поредицата „Съвременно българско изкуство. Имена“, издание на Фонда.

Back to top button
Close