Биатлонистката Дафинка Коева направи чудо

Тя участва и завърши в двете щафети в рамките на 3 часа. Владо Илиев - много добро представяне

Биатлонистката Дафинка Коева направи чудо в словенския град Поклюка. Днес тя участва и завърши в две състезания от Световната купа по биатлон.

Милена Тодорова и Мария Здравкова от българския тим не участваха, защото по същото време в Ленцерхайде (Швейцария) се провежда Световното за младежи и девойки. Дафинка Коева от Банско ги замести много достойно. За 3 часа тя взе участие в двете щафети. Първата с Антон Синапов в смесената щафета по двойки – суперсингъл. За секунди сърцатото момиче от Банско предотврати затваряне и незавършване на състезанието. Така те се наредиха на 26-то място.

Въпреки умората се наложи Дафинка Коева да се състезава и в смесената традиционна щафета заедно с Димитър Герджиков, Владимир Илиев и Даниела Кадева. Герджиков предаде щафетата от 17-а позиция на Владимир Илиев. Спортист номер 1 на България направи много добър спринт и точна стрелба, което го отведе на на 10-то място. С много добро бегово време и точен мерник той даде доста голям  аванс за нашия отбор. Предаде поста 11-и на Даниела Кадева, която показа много точен мерник и 13-та предаде щафетата на Дафинка Коева. Това момиче направо чудо със себе си и и успя да класира щафетата на 17-то място, въпреки свръхумората ѝ. 

Победителите при двойките и смесената щафета са французите.

Първото състезание от шестия кръг на световното първенство в програмата беше индивидуално – 20 км при мъжете. Владимир Илиев записа най-предно класиране от българите. Троянецът имаше три пропуска в хода на надпреварата и завърши на 29-та позиция, с най-добро класиране от отбора.

Димитър Герджиков финишира 70-ти (три пропуска), Антон Синапов е 79-ти (три пропуска). Красимир Анев повали 14 от 20 мишени и не финишира.

Победител в надпреварата е щастливият татко Йоханес Бьо от Норвегия, следван от французите Мартен Фуркад и Фабиен Клод.

Source
Биатлон24 часа

Related Articles

Back to top button