Благотворителен концерт в Троян събра 3500 лева за спорт

НЧ „Наука – 1870 г.” и БК „Чавдар” – Троян организираха благотворителен концерт „Изкуство и спорт – заедно”, който беше посветен и на друга една годишнина – 65 години от създаването на баскетболен клуб в Троян

На 21.01.2020 г. беше дадено началото на събитията, с които ще отбележим една значима годишнина – 150 години читалищна дейност в община Троян. НЧ „Наука – 1870 г.” и БК „Чавдар” – Троян организираха благотворителен концерт „Изкуство и спорт – заедно”, който беше посветен и на друга една годишнина – 65 години от създаването на баскетболен клуб в Троян. Специални гости на концерта бяха ветерани на баскетболния клуб, дарители на клуба, ръководството на Община Троян.

В програмата се включиха читалищните състави ВС „Усмивка”, Студия „Гласове”, ФА „Траяна”, ученици от Детска музикална школа. Концертът беше обогатен с мултимедийна презентация за историята на баскетбола в Троян, дело на Цветослав Петров, Петър Лалев, Калин Димитров, Ивайло Иванов и Вихра Петрова.

Във фоайето на читалището беше подреден благотворителен базар, предмети за който дариха БК „Чавдар”, Герман Гачевски, фирма „Калинел” – г-н Марин Радевски, Дружество на троянските писатели, „Хлебопроизводство и сладкарство” с управител Стаменка Дамянова, много родители на спортуващи в БК „Чавдар” деца. Беше поставена и дарителска кутия.

Събраните средства са, както следва:
Общо събрани средства – 3500.40 лв.
 От билети – 2318.00 лв.
 От базар и дарителска кутия – 1182.40 лв.

Направените разходи за осъществяването на концерта са:
За афиши – 167.00 лв.
 За отопление на салона (нафта) – 300.00 лв.

Чистата сума, която ще бъде предоставена на БК „Чавдар”, е 3033.40 лв. Те ще бъдат използвани за подобряване на условията за спорт на БК „Чавдар” – Троян.

Снимките са дело на Троян експресRelated Articles

Back to top button