Продължават действията по установяване автора на умишления палеж

Окръжна прокуратура-Ловеч наблюдава разследване за умишлен палеж на леки автомобили в Троян

Разследването за умишлен палеж на леки автомобили в Троян е вече наблюдавано от Окръжна прокуратура – Ловеч.
На  14.01.2019 г. около 00:45 часа в  резултат на хвърлена опаковка със запалително вещество, са били опожарени седем автомобила. Произшествието е станало на паркинг пред жилищен блок на ул. „Балкан“ в Троян. Запалителното вещество е било хвърлено между два от автомобилите и възникналият пожар е обхванал и останалите.

Заради опасност  от избухване на газова бутилка в лек автомобил, отстоящ по-далеко от  огнения пламък, всички жители на блока са евакуирани. Служителите на троянската  полиция и пожарникарите са успели да предотвратят  по-големи беди. Пожарът е тръгнал от „Алфа Ромео“, която е изгоряла напълно.  Заради разлятото гориво  от горящата кола пламъкът е  засегнал и другите шест автомобила. Три са напълно унищожени отвътре, включително двигателят. Две МПС- та са по-леко засегнати заради бързата намеса на собствениците им, които са ги преместили навреме, разказват очевидци.

По случая са извършени оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, имащи връзка с инцидента. Проведени са мероприятия за събиране на други доказателства. Продължават действията по установяване автора на престъплението.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button