„Научи се да караш ски“ отново в Троян

Община Троян се включи в проекта „Научи се да караш ски“ и през 2020 г.

За втора поредна година Община Троян се включва в инициативата на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката – „Научи се да караш ски“. 

През 2019 г. Общината получи отличие от Българската федерация по ски – специалната награда за приноса на общината в развитието на проекта. Припомняме, че тогава Община Троян се включи за първи път в проекта, в който 50 деца от 4 троянски училища взеха участие, а занятията се проведоха на Беклемето. 

През настоящата година участие в проекта ще вземат 100 деца от училища на територията на общината (СУ „Васил Левски“-Троян; СУ „Св. Климент Охридски“; НУ „Христо Ботев“; СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм; ОУ „Васил Левски“-с. Борима), а занятията ще се проведат на три етапа в периодите: от 13-16.01.2020 г.; 20 до 23.01.2020 и от 27.01.-30.01.2020 г. На 30.01. победителите в дисциплините ще имат състезание, от което ще се определят четирима победители (в двете дисциплини), които ще вземат участие във финалното състезание в Банско. 50 от децата ще се обучават в ски-алпийски дисциплини и 50 – в ски-бягане. 

По проекта са издадени и специални брошури с кратка информация и насоки за правила за поведение на пистата; съвети за използване на седалков лифт; съвети за използване на влек и др. 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button