Огнен ад в Хасково

80  автомобила от автоморга до гарата в Хасково  са пламнали днес около 13.00 часаОгнен

80  автомобила от автоморга до гарата в Хасково  са пламнали днес около 13.00 часа. От пламъците части от колите хвърчат наоколо, чуват са се гърмежи, облаци гъст черен дим покрил небето в района, пише Haskovo.info. Горят треви и храсти зад автоморгата, където има склад на топливо. Пожарникарите локализираха огъня откъм склада за твърдо гориво.

На място са две пожарни коли и полиция, пристигнаха пожарни от Харманли и Димитровград. Там е и кметът на Хасково Станислав Дечев, който е разпореди на ВиК Хасково да осигурят водоноски. На мястото на пожара са и служители на ОП „Екопрогрес“.

Водните струи трудно локализират горящите като факли коли, защо няма пожарни коли с пяна, питаха събралите се наоколо хасковлии.

Собственикът на автоморгата, който по неофициални данни се казва Фильо пристигна на мястото, откъдето с друг мъж прибраха кислородна бутилка в лека кола и отпрашиха. Той отказа да дава изявления за медиите. Бутилката беше на метри от пламъците.

Ситуацията е била усложнена заради липсата на вода, но след намесата на общината проблемът е бил решен, съобщава БНР.

Засега не е ясна причината за пожара. По неофициална информация, на мястото се е работело с металорежеща машина, искра от която е предизвикала пламъците. Не се изключва и версията за умишлен палеж.

Source
Haskovo.info

Related Articles

Back to top button