Първа победа на мъжки волейболен отбор в Троян

"Tроян Волей" разби "Локомотив" Червен бряг с 3:1

„Троян Волей“ записа историческа първа победа в А Националната волейболна група  (трета дивизия) на мъжкия волейбол в България след уверена игра и успех със самочувствие у дома срещу тима от Червен бряг.
Скованото начало пред препълнените трибуни донесе на троянски тим изоставане от 2:7. Доброто посрещане и стабилната игра във фаза „атака“ доведе до изравняване при 17-а точка. „Троян Волей“, който беше ръководен от легендата Христо Илиев, показа самочувствие и успя да поведе с 1:0 след 25:22.
Втората част беше равностойна до 16:16, когато троянските волейболисти пробиха посрещането на своя опонент и логично натрупаха аванс от 5 пункта за 22:17. Впоследствие геймът беше затворен за мощното 25:18.
Настроението в играта на „Троян Волей“ се усети и в началото на третата част, когато тимът скоростно със 7:4. Спад в играта обърна развоя на гейма и „Локомотив“ Червен бряг напомни за себе си след серия от 9 безответни точки. Пасивът на троянския състав се покачи до 8 точки при 10:18, което доведе до решението на треньора Христо Илиев да пусне в игра част от талантите на троянския клуб, за да придобият ценен опит в сериозни срещи. Гостите взеха частта след 25:15.  Либеро  бе играещият помощник треньор Анатоли Пенев.
След завръщането в игра на главните действащи лица, „Троян Волей“ беше безпощаден и категорично троянските волейболисти показаха своите качества и изковаха успеха след 25:21.
След днешната победа, троянският тим е с 1 победа и 2 загуби (като гост на „Локомотив“ Червен бряг с 1:3 и поражение у дома от „Изгрев“ Ябланица с 0:3)
В А НВГ – регион „Северозапад“, са тимовете на „Троян Волей“, „Локомотив“ Червен бряг, ВК „Козлодуй“ и „Изгрев“ Ябланица.
Следващата среща на троянския клуб е гостуване на „Изгрев“ в събота, а до самия край на груповата фаза предстоят два мача с козлодуйския състав. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Още веднъж – благодарим за ентусиазираната подкрепа! Тази победа е за Вас, троянци!
Припомняме, че волейболната програма в Троян ще продължи и в неделя, когато нашите юноши (старша възраст) ще изиграят 2 контроли в спортния салон на СУ „Васил Левски“
Ето и програмата:
12:15 – ВК „Пирдоп“ – „Левски“ Карлово (без значение от развоя на срещата, ще се изиграят 3 гейма)
13:40 – „Троян Волей“ – „Левски“ Карлово (без значение от развоя на срещата, ще се изиграят 3 гейма)
15:30 – „Троян Волей“ – ВК „Пирдоп“ (без значение от развоя на срещата, ще се изиграят 3 гейма)

Източник
Троян Волей

Свързани статии

Back to top button