Полицейска хроника 2020

Мъж е загинал след сбиване в Луковит, и две леки пътно-транспортни произшествия

     Сравнително спокойно е било  в област Ловеч по време на Новогодишните празници.

В нощта  преди  настъпването на Новата 2020 година в ОД МВР -Ловеч е получена информация от болница в гр.Плевен за починал 36-годишен мъж, който е бил настанен за лечение след участие в сбиване на 03 декември в гр.Луковит. Образувано е  досъдебно производство по чл.124 от НК и работата по изясняване на всички обстоятелства по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура –Ловеч.

  Същият ден (31.12.2019) около 13.45 часа в град Тетевен, 27-годишен мъж от село Гложене при управление на лек автомобил „Фолксваген“ и поради неспазване на дистанция се е ударил в лек автомобил «Мерцедес»,  управляван от 30 -годишен от Тетевен. При инцидента леко е пострадал 32-годишен пътник от Фолксваген-а. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на водачът от селото е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

  На 01 януари около 08.15ч. в тетевенското село Глогово, 29-годишен местен жител при управление на «Опел Астра»   е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно и последователно се е ударил в стена на магазин и в паркиран лек автомобил. Пробата за алкохол на водачът е отчела 1,99 промила в издишания въздух. Съставен му е акт за административно нарушение.

Пресцентър  ОД на МВР Ловеч

Related Articles

Back to top button