Стачка на превозвачите

На 13 януари част от България ще е блокирана поради стачка

На 13 януари (понеделник), във връзка с планираните протестни действия на превозвачите на територията на страната, в редица общини и прилежащите към тях населени места ще бъде преустановен обществения превоз на пътници.

По информация от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Камарата на автобусните превозвачи, които изпратиха писма до НСОРБ, се планира протестните действия да продължат до поемането на ангажименти с конкретни срокове и предприемане на конкретни стъпки от страна на правителството за решаването на поставените от транспортните фирми проблеми.

Над 80 общини ще бъдат засегнати от протестните действия на превозвачите идния понеделник – 13 януари.

Съобщение на браншовата организация по-рано днес анонсира 54 администрации, в които няма да има автобуси, но по-късно националното сдружение на общините изнесе още по-дълъг списък.

„От името на Конфедерация на автобусните превозвачи, ви уведомяваме, че на 13.01.2020 г.. в знак на протест, ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии от общинските, областните и републиканската транспортни схеми, обслужвани от членовете на Конфедерация на автобусните превозвачи, в следните общини и прилежащите към тях населени места: Варна, Бургас, Поморие, Слънчев бряг, Созопол, Приморско, Царево, Малко Търново, Средец, Айтос, Камено, Карнобат, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Харманли, Димитровград, Свиленград, Асеновград, Първомай, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Велинград, Доспат, Банско, Якоруда, Разлог, Ихтиман, Перник, Радомир, Дупница, Кюстендил, Бобов дол, Рила, Самоков, Благоевград, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Враца, Видин, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Севлиево, Попово, Тъговище, Добрич, Шумен, Драгоман„, казва съобщението на конфедерацията.

Допълненията списък със засегнати от протеста общини може да се види на страницата на НСОРБ на следния линк: Предстоят протестни дейности на превозвачите на 13 януари 2020 г. (понеделник)

Да припомним, че недоволството на превозвачите е инспирирано от несправедливия според тях механизъм за прилагане на тол таксите у нас. Преди дни в национален ефир те поискаха и оставката на регионалния министър Петя Аврамова.

Source
НСОРБ

Related Articles

Back to top button