Тодор Колев допринесе за победата на троянци

Диков: Важното е обаче, че победихме и не развалихме традицията с домакинска загуба

Снощи в спортната зала „Чавдар“  в Троян се проведе баскетболната среща между  местния баскетболен отбор и „Видабаскет“ от Видин. Срещата завърши с победа за домакините, 95:89.

В неделната вечер играта не бе на ниво и благодарение на успешната стрелба от зоната на З-те точки на Тодор Колев баскетболистите на Чавдар се поздравиха с победа.

Видабаскет поведе първата част с 47:44. Това малко стресна троянци и те до края на 3-та третина водеха с 7 точки разлика – 73:66. В последната фаза на мача обаче се стигна до изравняване 87-87. После  гостите отново поведоха с една точка. И дойде мигът, когато Тодор Колев с великолепни изстрели от зоната на трите точки, 40 секунди преди края, възнагради баскетболистите на Троян с победа.
Станислав Славейков  бе най-добрият на терена като реализатор – 33 точки и 13 борби

Тази  малко инфарктна среща  за домакините бе повод да се чуем с треньора на отбора Лъчезар Диков за да разберем дали е доволен от играта на момчетата. Той сподели, че това не е най-добрия мач изигран от неговите баскетболисти. Според него се усеща  отсъствието на основния гард на отбора, Денис Петков , който се очаква да се включи в игра след две седмици. „Важното е обаче , че победихме и не развалихме традицията с домакинска загуба „, каза Диков
Троянци в  момента  са с девет победи и три загуби, като имат шест победи в шест домакинства, а Видабаскет – с 2-10. В следващия кръг Чавдар гостува на Рилски спортист -2, а видинчани  – на Шумен.

 

Related Articles

Back to top button