Три троянски деца проплакаха със съдействие на Общински фонд

Към момента в резултат на процедури, осъществени с финансовата подкрепа на Общински фонд за асистирана репродукция(Инвитро), са родени 9 деца

Три са троянските деца, родени през 2019 г. със съдействие на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян. 

Фондът работи вече 7 години. Създаден е с Решение на ОбС – Троян през 2012 г. и приема заявления за финансиране на процедури от 1 ноември 2012 г. За периода от създаването на фонда са постъпили и са обработени общо 48 заявления за ползване на средства от фонда, одобрени и изплатени са общо  67 753 лв. Максималната сума, която може да бъде отпусната на двойка заявители в една календарна година, е 2000 лв. Със свои решения комисията при Общински фонд за асистирана репродукция е одобрила заявления в общ размер за 2019 година – 8467 лв., от които са изплатени 6467 лв. Денят, в който проплака първото бебе на троянския фонд за асистирана репродукция е 25 март 2014 г. (Благовещение). 

Към момента в резултат на процедури, осъществени

с финансовата подкрепа на Общински фонд за асистирана репродукция, са родени 9 деца. 

В края на 2018 година Кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова бе удостоена с отличието „Кмет на годината“ в категория средна община за „Ин витро програми“ в конкурса „Кмет на годината“, организиран от портала на българските общини Kmeta.bg. 

Правилата, заявления и декларации за кандидатстване по Фонда са налични на специално създадена секция в сайта на Община Троян – http://www.troyan.bg/news/news1/918-obshtinski-savet-troyan-sazdade-obshtinski-fond-za-asistirana-reproduktziya-i-lechenie-na-reproduktivni-zabolyavaniya.html

Related Articles

Back to top button