Троянският проход е отворен

Вече е възможно преминаването на МПС-та до 12 тона

Благодарение на служители от Агенция Пътна инфраструктура  през  Троянския проход може да  се минава. Преди минути в сайта на Агенцията съобщиха, че  е възстановено е преминаването на моторни превозни средства до 12 т през Троянския проход по път II-35 Троян – Кърнаре. Остава ограничено движението на МПС над 12 т.

Причините за затварянето на троянския проход беше: падналия сняг и влошените метереологични условия. От 5 януари трафикът за всички превозни средства през най-високия старопланински проход е ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите. От снеговалежа и бурния вятър в прохода на места има преспи до метър и половина.

Разчистиха Троянският проход със специализирани машини – роторен снегорин, грейдери, багери и т. н. Целта е движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре за превозните средства до 12 тона да бъде възстановено във възможно най-кратък срок.  И това се случи.

С пускането на движението през Троянския проход  се улеснява пътуването на шофьорите от областите Ловеч, Плевен и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България.

Related Articles

Back to top button