Троянското трио ще участва в преследването

Лора Христова, Лора Радковска, Стефани Йолова (троянското трио), Валентина Димитрова и Благой Тодев ще участват в преследването

В швейцарския зимен център Ленцерхайде, днес (31.01)  се проведе  дисциплината – спринт  6 км за момичета и  7,5 км за юноши  на световното за девойки и младежи  по биатлон.  Лора Христова, Стефани Йолова, Лора Радковска (Троянското трио) и Валентина Димитрова  успяха да се класират и продължават в следващата  дисциплина – преследване на 02.02. т.г.  Това, че ще бягат  в преследването е  само по себе си е уникален успех, имайки предвид , че  те се надпреварват с   по-големи от тях  на възраст. Немаловажен фактор е, че  това е първо участие в такова спортно състезание.

Троянското трио ще участва в преследванетоС най-добро време и предна позиция, 28,  е Лора Христова, Валя е 42-ра,  а Стефани Йолова и Лора Радковска са  съответно  на 54 и 55  място. Така българския квартет  е сред шестдесетте състезателки, които ще бягат в неделя. От момчетата за преследването  се класира само Благой Тодев.

Милена Тодорова
Снимка: Българска федерация по биатлон

Милена Тодорова утре  ще  участва   в  спринтовата дисциплина на 10 км.  В интервю за медии тя сподели,  че се надява в тази дисциплина да се представи по-добре в стрелбата и също да запише добро класиране

България успя да се намери място сред големите сили в биатлона в класирането по медали след първите 4 дни от световното за девойки и младежи.

Заедно с Чехия  сме на 7-мо място с един сребърен медал благодарение на друга троянска биатлонистка –  сребърната   Милена Тодорова. Тя  се пребори за сребърен медал в индивидуалния старт на 12,5 км. Така България намери място в подреждането по спечелени отличия на шампионата.

Във временното класиране лидер е Норвегия. В подреждането следват Русия, Франция, Германия, Швейцария и Италия. На последното 9-о място е Австрия с 1 бронзов медал.

Related Articles

Back to top button