Успех на малки поети

Стихотворенията на малките  поети ще бъдат публикувани в сборник с най-добрите творби

Над 230 литературни творби пристигнаха на адреса на Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) в Бургас за националния конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“.  Сред участниците, които бяха  наградени,  са  и шестокласниците от СУ „Васил Левски“ – Троян.

С помощта на своите учители Иван Пенчев и Ангелина Иванова учениците подготвиха творбите си – есета, разказчета, стихотворения. Резултатите не закъсняха. В категория „Поезия“ на II възрастова група (5-8 клас) нашите троянчета грабнаха и трите приза.

Виктория Петрова взе първа награда, а Ивелин Бочев и  Атанас Варчев й бяха кавалери на почетната стълбичка. Съответно Ивелин- втори, а Наско остана с бронзовото отличие.

Но това не бяха всички награди.  Троянчетата спечелиха и специалната награда за  масовост в  конкурса, организиран от Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата, РУО – Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

 

Журито – Станислав Марашки – Председател на Конфедерацията на българските писатели, Виктория Димова – зам.-директор и учител по БЕЛ в ЦПЛР-Бургас и Атанасия Петрова – организатор и учител в ЦПЛР – Бургас изказаха  благодарност на троянски ученици, участвали в конкурса, и на техните ръководители.

 

Най-добрите стихове бяха представени на поетичен рецитал на церемонията по връчване на наградите от ученици от Театрална школа „Детско царство“ към ЦПЛР – Бургас.  За съжаление шестокласниците от троянското училище не успяха да присъстват на церемонията. Те получиха  грамотите и наградите от заместник-директора г-жа Камелия Алексиева.

Стихотворенията на  малките троянски поети ще бъдат публикувани в сборник с най-добрите творби от последните литературни конкурси „Рождество на Спасителя“ и „Христос возкресе – радост донесе“, благословени от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.

Related Articles

Back to top button