В кои области е обявена грипна ваканция?

От понеделник 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост е обявена грипна ваканция завсички училища в София-град

От понеделник 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост е обявена грипна ваканция  за  всички училища в София-град. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

От днес е обявена грипна епидемия на територията на област Велико Търново, поради което в 6 училища в община Павликени няма да учат от 27 до 29 януари, включително.

В пет общини в област Благоевград – Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово също обявяват неучебни процеси заради грипнаата вълна от 27 до 31 януари поради висока заболеваемост на учениците. През същия период ще са в грипна ваканция и учениците от област Габрово и област Хасково, а от 27 януари до 2 февруари и учениците от област Кърджали.

Ваканция ще има  от 25 до 29 януари още в София-област за учениците от ОУ „Д. Дебелянов“ с. Говедарци, общ. Самоков, и от СУ „Св. П. Хилендарски“ – гр. Златица.

Принудителна грипна ваканция ще има за   всички училища от област Монтана, както и в 21 училища от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил – 14 училища в гр. Дупница и 1 в Сапарева баня.

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра днес също няма учебни занятия.

В ДГ „Мир“ в с. Дунавци, Видинска област, също не се провеждат занимания днес.

Да припомним, че в дните 20.01.-24.01.2020 г. включително нараснаха случаите с ОРЗ и грип на територията на община Луковит
Във връзка с това на проведено заседание на 24.01.2020 година на Оперативното бюро към Областната комисия за борба с Грип и ОРЗ Ловеч се взе решение за обявяване на епидемична обстановка на територията на община Луковит считано от 27.01.2020 година. Заболяемостта в област Ловеч към момента бележи завишаване, но не достига все още епидемични стойности.

 

Related Articles

Back to top button