Владимир Илиев покори „Нощта на шампионите“

Владо и Тайбе Юсеин разделиха сумата от 50 000 лв като Спортисти №1

Тази вечер бяха раздадени премии на обща стойност 215 000 лева на най-добрите в българския спорт в петото издание на “Нощта на шампионите” в София. Заради  своите успехи през миналата година в биатлона, талантливият троянец задочно  (не е в България) раздели паричната премия  от 50 000 лв със състезателката по борба Тайбе Юсеин. Тя е  е носителка на европейска титла и сребърен медал от световното. Тя си осигури и участие на олимпиадата в Токио през тази година. Инициативата е  на Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор, които отличиха заслужилите в следните 7 категории: спортист №1 на България, треньор №1, отбор №1, спортист с увреждание №1, млад спортист до 23 г. №1, също както и най-добрите млади съответно до 18 и до 16 г.

Троянецът Владимир Илиев покори "Нощта на шампионите" -1
Министър Кралев и Тайбе Юсеин

50 000 лв получиха момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика
Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова . Божидар Андреев (вдигане на тежести), Йоана Илиева (фехтовка) и Християн Стоянов (лека атлетика, спортист с увреждания) вземат по 10 000 лв. 5000 лв. са предвидени за плувеца Йосиф Миладинов, който също спечели квота за игрите в столицата на Япония.

Троянецът Владимир Илиев покори "Нощта на шампионите"
Ансамбълът по художествена гимнастика

При треньорите на мъже и жени ММС и тотото дават по 25 000 лв. на Иван Иванов (на националния отбор по вдигане на тежести) и Весела Димитрова ( на ансамбъла по художествена гимнастика). По 10 000 лв. са премиите на Пламен Братойчев (вдигане на тежести) и Ивайло Воденов (фехтовка). Стефан Георгиев (плуване в категория треньор на състезател до 16 г.) и Евгени Игнатов (лека атлетика, на спортист с увреждания) получават по 5000 лв.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи и най-високото държавно отличие в областта на спорта – “Венец на победителя”, на заслужили български спортисти, ръководители и деятели.

Владимир Илиев покори "Нощта на шампионите"
Общата снимка

Наградени са бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов, легендите ни в алпийските ски и борбата Петър Попангелов и Александър Томов, бившият шампион по вдигане на тежести Йото Йотов, дългогодишният шеф в европейската борба Цено Ценов, бизнесменът Александър Александров, президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев, собственикът на футболния “Лудогорец” Кирил Домусчиев, златната медалистка в плуването от олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Таня Богомилова и Илия Лалов, който е председател на Българската параолимпийска асоциация.

За доброто настроение се погрижиха пловдивският квартет „Интро“

Source
Министерство на спорта

Related Articles

Back to top button