Все още няма предпоставка за грипна епидемия в област Ловеч

Днес  Регионалната здравна инспекция в Ловеч е изпратила  10 проби за анализ на заболели от Луковит

Днес  Регионалната здравна инспекция в Ловеч е изпратила  10 проби за анализ на заболели от Луковит, където от днес е обявена грипна епидемия, съобщи за БТА директорът на здравната инспекция д-р Анета Винева. По думите й пробите ще установят дали има случаи на доказан грип, като се очаква да станат готови до два дни.
Тя каза още, че в Луковит, където в края на миналата седмица заболеваемостта достигна 317,4 на 10 хиляди население, при част от пациентите се наблюдава типична клинична картина на грип. Най-много са заболелите във възрастовата граница от 5 до 14 години, като усложнения все още не са регистрирани. До края на тази седмица са преустановени учебните занятия в училищата в общината, с цел ограничаване на контактите в ученическата възраст.
В останалите общини заболеваемостта е значително по-ниска, само в Ловеч се повишава и днес е 240 на 10 хиляди население. За да бъде обявена грипна епидемия трябва да е над 303 на 10 хиляди население.
Д-р Винева посочи още, че няма натоварване на отделенията в болниците, тъй като усложненията от грипа настъпват по-късно.

Source
БТА

Related Articles

Back to top button