Защо замълчаха национални медии за успеха на Милена?

Защо мълчат национални медии? Или ... е по- добре да започнем с лоша новина, убийство, смърт.

Днес, 27.01.2020г,  едно момиче на 22 години направи нещо, което досега никой не бе извършвал.  Милена Тодорова, научена и подготвена  в троянския отбор по биатлон и стрелба „АЯКС“ спечели първия медал в историята на този спорт  за младежи.  Тя започна да пише новата история след спортист №1 Владимир Илиев от същия отбор. Да напомним, че той стана първият световен вицешампион при мъжете  за България през 2019-та.

Синеоката  троянка постигна с много труд сребърното отличие в най- силното състезание –  световното  по биатлон.      Беше на крачка от успеха.

Всички се радвахме. Във  Фейсбук  малки и големи споделяха тази радостна новина. Само затова се говореше и пишеше.

Но Българска национална телевизия и Нова ТВ ( за секунди в края на централната си емисия)  пропуснаха в емисиите си спорт  даже да кажат едно изречение за Милена Тодорова.

Да, смъртта на Кобе  Браянт  наистина  е загуба за целия свят.  Водната криза и протестните митинги пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство – да, също са важни. Или че някой убил някого най-важното!

Защо замълчаха национални медии за успеха на Милена?
Запомнете ги. Двама световни вицешампиони от Троян Милена Тодорова и Владимир Илиев

Но забравиха момичето, което наскоро навърши 22 години и прослави България в света с днешния си сребърен медал.

Защо мълчат националите  телевизионни  медии? Или … е по- добре да започнем с лоша новина, убийство, смърт. Защо не ни усмихнат с такава красива новина?

Дано достигне тази статия до колегите от БНТ !

 

 

 

Related Articles

Back to top button