Зимата в Троян

Зимата  свързваме със снега, с романтиката и избелелите покриви, със снежните човеци - видео

Зимата  свързваме със снега.  Той често изчезва по подметките на гражданите, но когато вали, се чува един приятен звук от падащи снежни чудеса върху есенните листа.  Зимата е  неизбежен  и необходим  преход между сезоните, който не е задължително желан.

Зимата е времето да си бъдеш у дома и да прекараш най- хубавите и семейни празници с любимите хора. Когато зимата разстели своята бяла премяна, сякаш всичко около нас става малко по- вълшебно, като зимна приказка от Андерсен

А снегът в града е толкова важен.

Заради красивата  бяла премяна на детските игрушки в парка.

Заради радостта на децата в снега.

Заради въздуха, който  е толкова  пречистен, че чак не можеш да дишаш.

Заради  снежните човеци и да се замеряме със студени топки щастие.

Не е същото като да си в планината, да газиш преспите или да се готвиш за легендарното спускане от самия връх на ски пистата, но носи особено чувство за топлина и носталгия по времето, когато имаше повече празни пространства.

Снегът в града е нещото, което истински създава усещането за Коледа, макар и тази година  да бе твърде недостатъчен (да кажа, че нямаше).

Има нещо магнетично  в тази прекрасна зимна приказка в Троян

Джон Бърнсайд казва,  че „снегът е не само красив. Той почиства света и сетивата ни, не само от саждите и мръсотията, но и от умората от фамилиарността.“

Има  нещо романтично в избелелите покриви и первази, които не се виждат от сняг. Идеално скупчване на уникални снежни чудеса, които са толкова различни, колкото сме и ние, хората.

Зимата е времето за комфорт, за хубава храна и топлина, за докосването на приятелска ръка, наздравица с  чаша Троянска сливова с мезе  сланинка и разговори край огнището.

Това е  времето  да си бъдеш у дома.  А навън  вали снега.  От време на време поглеждаш през прозореца и виждаш как снежинките са нарисували  снежна приказка.

Точно по тази причина  е изработено  видеото.  За да  се усети зимата  и нейната  приказно-снежна картина в  град Троян с всички сетива.

Снимките са правени на 06.01.2019 година.

Пожелавам Ви приятно гледане

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button