29.02. е “Денят за Вас” в Троян

Tроян става част от инициативата на Министерство на туризма за привличане на повече туристи в регионите

Този ден е със свободен вход за културните институции на територията на общината. С това Троян става част от инициативата на Министерство на туризма за привличане на повече туристи в регионите. А те са Музеят на Занаятите , Арт галерия „Серякова къща“, Черноосъмския Природонаучен музей.

В един ден в периода януари-април общините обявяват вход свободен за музеите на своя територия, за да представят културно-историческото си наследствоДенят 29.02. е “Денят за Вас” в Троян

Инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“ започва реализация в общините, които имат условия за развитие на зимни спортове и планински туризъм.

Отчитайки успешната инициатива през периода юни-септември миналата година, Министерството на туризма започва втори етап на проекта, тематично насочен към планинските общини, в които има база за зимни спортове. В инициативата заявиха желание да участват редица общини, сред които Банско, Велинград, Елена, Батак, Ловеч, Белово, Брацигово, Троян, Белоградчик, Копривщица, Враца и Кюстендил.

29.02. е “Денят за Вас” в Троян
Природонаучен музей в с.Черни Осъм

Проектът е отворен и към него могат да се присъединят и други населени места. Целта е по този начин да се привлекат повече туристи, които да се запознаят с културно-историческите забележителности, бита и атракциите в региона. Така ще бъде надграден и обогатен основният зимен туристически продукт и ще се създаде цялостна услуга, отговаряща на разнообразните потребности на посетителите.

Денят 29.02. е “Денят за Вас” в Троян
Музеят в Троян

„Денят за вас” е част от кампанията на Министерството на туризма „Естествено в България“, която в сътрудничество с бизнеса и местните власти подпомага развитието на вътрешния туризъм. За първи път денят на отворени врати бе реализиран през сезон Лято 2019 г. и премина при засилен интерес както от страна на местните власти, така и на туристите. Регионалните обекти отчетоха сериозно увеличение на посетителите в дните с вход свободен, като при някои обекти гостите бяха до два пъти повече.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button