„На нея с обич! Емил Димитров“ – подарък от Община Троян

На 3-ти март от Община Троян подарява спектакълът „На нея с обич! Емил Димитров“.

В деня, в който отбелязваме Националния празник на България, 3-ти март,  подарък към всички гости на празника от Община Троян е спектакълът „На нея с обич! Емил Димитров“.

Емил Димитров изпя 400 песни, създаде първите български хитове, сред които и песните-химни „Моя страна, моя България“, „Ако си дал“ и „Писмо до мама“. Той даде на Европа 10 хита. Продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт в 60-те години на миналия век. Той е първият българин, който в ерата на Желязната завеса, изнася концерти в Париж, издава няколко албума във Франция, негови песни оглавяват музикалните класации, а оркестрите на Пол Мориа и Жак Льофевр изпълняват негови композиции. Това е спектакъл за последната мечта на Артиста – да се срещне отново и за последен път с Нея – своята Публика. В спектакъла, преплетени в историята и сами разказващи история, звучат в изпълнение на актьора Даниел Цочев, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. В ролята на Емил Димитров е актьорът със златен глас Даниел Цочев. В ролята на многоликия образ на Тя – Мартина Апостолова, която преди дни спечели награда на Берлинале 2020. включените в спектакъла песни, сред които са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“ и др.

Премиерата на спектакъла  Даниел Цочев и Антония Малинова представиха  музикалния спектакъл „На Нея с обич! Емил Димитров“ в зала 1 на НДК на 20.12 2016 -та.  В ролята на Емил Димитров е актьора Даниел Цочев, който изпълнява на живо и включените в спектакъла песни, сред които са: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“ и др.
В ролята на Тя – актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща на българска сцена специално за тази роля.
„На Нея с обич! Емил Димитров“ беше миналата година. Тогава в женската роля бе Антония Малинова, която се завърна специално за да изиграе тази роля. По-долу вижте и трелъра и флашмоба на Аерогара София  при посрещането на Антония Малинова  в България.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button