Кметът на Троян Донка Михайлова – единствената жена в УС на НСОРБ

Общото събрание на XXXIII-то на НСОРБ, което  се провежда  в София, днес, 26.02.20202 г. бе водено от делегата с най-дълъг житейски опит – това е кметът на община Земен Димитър Сотиров. Двадесет и третият кмет на Земен е на този пост от 1999 г. и управлява вече шести мандат.
Димитър Сотиров е завършил основното и средното си образование в СОУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Земен, където по-късно близо 26 години работи като преподавател, а по-късно и като директор на учебното заведение. Висшето си образование завършва през 1978 г. в Пловдивски музикален университет със специалност “Музикална педагогика”, а през 1992 г. – и специализация по „Организация и управление на образованието“. Димитър Сотиров с гордост разказва за своите предци – строители от трънския край, които са изградили множество къщи в региона и все още виртуозно владее тромпета и пианото.

Проведе се избор на на нов управителен съвет. Кметът на Троян Донка Михайлова бе преизбрана с 364 гласа от 395 гласували в общото събрание за зам. председател на УС с 21 от 21 гласа. Тя е единствената жена в съвета.

  „Радвам се, че имам подкрепата на кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна и от всички политически сили“, споделя в своята Фейсбук страница Михайлова.

Председател   на УС на НСОРБ е отново кметът на Велико Търново, Даниел Панов

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button