Кулинарното състезание „Режи“ – за пръв път в Троян и България

С много умение, прецизност и фантазия  тимът от 7 "а" клас, Даяна Христова и Цветомир Пенков, извоюваха  победата. 

Проявите посветени на патронния празник на СУ „Васил Левски“в Троян  започнаха с кулинарно състезание  „Режи“. Това е първо по рода  в Троян и България.

В него  участваха  ученици от 7 клас, които посещават часовете  – занимания по интереси!

Състезанието се проведе в три състезателни етапа, като след всеки тур  беше отрязван по един отбор.

Критериите за „отрязването” включваха  вкус, иновативно мислене, презентация, трудност на изпълнението и време.

Първият етап  бе приготвяне на предястие със задължителни продукти: авокадо, марули, кашкавал и прошуто.

Стартираха четири отбора.

Наталия Петрова и Ема Хайдутова от 7 „б”  клас (1-ви отбор) не успяха да се справят със задачата добре и  отпаднаха след приключване на първия етап от надпреварата.

За втория етап останалите три отбора трябваше да развият фантазията си и чрез предоставените задължителни продукти : пилешко филе, бекон, зелени и червени пиперки, топено сирене  да сътворят ястието .

Десислава Минкова и Зорница Дурльова от 7 б клас, сготвиха много добро ястие, но   прецизното  жури, Милена Мартинова и Иван Иванов – зам.  -директор по административната част, отчете, че те не са изпълнили всичко, както трябва и ги отряза.

Финалистите в кулинарната надпревара останаха  екипите на Елиф Бекирова с Мария Йонкова и Цветомир Пенков с Даяна Христова. Всички те бяха  от 7 а клас.

В най- важния и последен етап състезателите  трябваше да приготвят десерт със задължителни продукти: шоколад, сладкарска сметана, фъстъци с морска сол и маслени бисквити.

 Даяна Христова и Цветомир Пенков
Победителите  Даяна Христова и Цветомир Пенков

С много умение, прецизност и фантазия  дуото  Даяна Христова и Цветомир Пенков приготви десерт с който извоюваха  победата.

След разговор с  Милена Мартинова, преподавател в СУ „Васил Левски“ разбрахме, че това състезание ще има още повторения, но с други кулинарни майстори  от училището.

 

 

Related Articles

Back to top button