Лек пътен инцидент смути жителите на махала Габърска

Товарен автомобил е навлезнал в шанеца(канавката) на пътя за троянската махала Габърска

Днес около обед на  един от много тесните  завои на махала Габърска Троян  товарен автомобил е навлезнал в шанеца(канавката ) на пътя. Причината е, че  камионът и лека кола не са успели да се разминат. Резултатът е блокирано  движение близо час, докато успеят да издърпат камиона  от канавката. Жители  на махалата и шофьори  са  успели   да се справят сами без намесата на служители на РУ на МВР Троян . Вече движението е нормално.

Причина за тази ситуация е, че е оставено тясно пространство  и  коловози от сняг.  Минават  доста превозни средства от там.  От „Пътприбор“ ООД, град София  трябва да се замислят как се почиства и как да се разшири мястото,  спoдели Маргарита  Генкова (кметски -наместник на Балабанско).  От Община Троян са правени проверки и е констатиран горепосочения факт.

За сведение на гражданите „Пътприбор“ ООД, град София поддържа общо 109 км. общинска пътна мрежа, с 5 снегопочистващи машини с гребла. Трасетата са били  обработвани с пясък и сол. 

10 машини на ОП „Комунални услуги“  се грижат за поддържането на 54 км. улична мрежа, на територията на града.

„Агротехника“ АД, която работи на територията на селата Балканец, Белиш, Гумощник, Дълбок дол, Калейца, Ломец, Орешак, Патрешко, Чифлик, Горно Трапе, Добродан; Богдан Пелтешки – за с. Шипково; ЕТ „Илия Николски“ – в селата Балабанско и Терзийско; ЗП „Тодор Петков“ – в с. Голяма Желязна и с. Старо село; „Илко“ ЕООД – Беклемето; ЗП „Красимир Василев“ – с. Борима; ЗП „Красимир Кръстев“ – в с. Врабево и Всестранна Кооперация Единство – в с. Дебнево.

 

Източник
Маргарита Генкова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button