Милена Тодорова отново доказа своята класа

Троянката Милена Тодорова  с една грешка  финишира 27-ма

Днес,  по време на  втория ден от Световното първенство по биатлон за мъже и жени, което се провежда в Антхолц-Антерселва (Италия) се състоя  дисциплината, спринт на 7.5км, при дамите. Това е изключително динамична дисциплина.  Изисква много бързина и точност в стрелбата. Троянката Милена Тодорова  с една грешка  финишира 27-ма. Тръгна много добре, беше 19-та, после 17-та. Но грешката в стрелбата, права, доведе до една наказателната обиколка.  С пасив от +1:17:30 завърши на 27-ма позиция. Милена Тодорова отново доказа своята класа

Даниела Кадева и Мария Здравкова сбъркаха по три пъти и се класираха съответно 81-ва и 85-та. Марте Олсбу-Ройзеланд стана Световна шампионка. В събота е индивидуалното за жените,

Нека припомним, че на изминалото световно първенство за младежи и девойки Милена от три  старта спечели три  отличия. С един сребърен и два бронзови медала  се окичи троянката, и даде да се разбере,че ще е  доста голяма  конкуренция  по време на това световно. Даже може да се окаже, че е изненадата на първенството. Тя днес отново доказа, че успехът й в Италия не е случаен, а плод на много труд и сега събира своите плодове.

Все пак да си в топ 30 сред най- големите, не е малко постижение и ние може да се гордеем  заради възпитаничката на СКБ „Аякс“ Троян.

Утре се очаква на трасето да се появи и другият троянски представител, Спортист за 2019 №1, Владимир Илиев, който миналата година стана Световен вицешампион.

Да  пожелаем успех на най-успешната двойка!

 

 

Related Articles

Back to top button